Wederom forse daling klokomzet Royal FloraHolland

Royal FloraHolland verwacht dat de omzet, die kwekers in 2019 via de klok realiseren,  daalt met 80 miljoen euro. De omzet van directe stromen neemt daarentegen met 185 miljoen euro toe.

De totale omzet die kwekers via RFH maken stijgt van 4,64 miljard naar 4,75 miljard euro. Deze stijging komt dus door een toename van de directe stromen.

De opbrengsten van RFH stijgen van 345 miljoen naar 353 miljoen euro. Deze stijging wordt toegeschreven aan de nieuwe tarieven en hogere opbrengsten uit vastgoed.

De kosten van RFH nemen in 2019 met 9 miljoen euro toe. Dit komt door een toename van bedrijfslasten (€ 6,1M); primair veroorzaakt door een stijging in de loonkosten (met name CAO-stijging) alsook kosten in relatie tot implementatie van de strategie (incl. IT).  Rente en afschrijvingen stijgen met €2,4M. Tegen hogere afschrijvingen (+ €6,3M) staan lagere rentekosten (- €3,9M).

Als gevolg van de verkoop van Bleiswijk wordt in 2019 een resultaat op verkopen van onroerend goed verwacht van 9 miljoen euro. Onderaan de streep verwacht RFH daardoor een resultaat van 7 miljoen euro in 2019.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties