Wedstrijden, shows, lezingen en seminars op IPM 2020

Van 28 tot en met 31 januari komt de internationale tuinbouwbranche weer samen op de IPM Essen. Naast het grote aanbod exposanten heeft de tuinbouwbeurs ook een informatief  informatief kaderprogramma samengesteld met wedstrijden, shows en seminars.

Met wedstrijden als Show Your Colours, het toekomstcongres van GaLaBauer, trendy live shows in de FDF World en de Showvitrine Nieuwe Producten wil de beursorganisatie beursbezoekers kennis laten opdoen en laten netwerken. De Showvitrine Nieuwe Producten selecteert plantinnovaties in de categorieën perk- en balkonplanten, voorjaarsbloeiers, bloeiende kamerplanten, groene kamerplanten, struiken, vaste planten en kuipplanten. Alle exposanten kunnen hun producten ter beoordeling aanmelden. De winnaar wordt bekendgemaakt op de eerste beursdag. Alle inzendingen worden in hal 1A tentoongesteld.

Bij de Show Your Colours Award, georganiseerd door BIZZ Communications en de Messe Essen, draait het allemaal om storytelling. De struiken en vaste planten met de beste marketingideeën ontvangen een onderscheiding, die wordt uitgereikt op 30 januari om 15.00 uur.

Bloemsierkunst

De bloemsierkunstwedstrijden hebben als thema ‘Zo leef ik; groener wordt het niet!’ Bloemisten, arrangeurs en studenten mogen hun fantasie de vrije loop laten en met hun inzending hun liefde voor de diversiteit en schoonheid van de natuur uitdrukken. Op 31 januari wordt de IPM-Messecup uitgereikt.

In de FDF-World in de Green City in hal 1A biedt Fachverband deutscher Floristen haar gasten een fleurige line-up. Zo is er een show met internationale arrangeurs van Floral Fundamentals, onder wie Hans Zijlstra uit Nederland, Laura Leong uit Groot-Brittannië, Dominique Herold uit Duitsland, Timo Bolte uit Oostenrijk en Stefan van Berlo uit België.

De artiesten van FLOOS, het online bloemisterijplatform, laten zien hoe de huidige trends kunnen worden vertaald in trendy bloemontwerpen. De derde ronde van de Flower-Battles, die plaatsvindt op de beurs, heeft als thema ‘Flowers, Fun & Action’. Hierbij moeten de deelnemers binnen een paar minuten live hun materialen uitkiezen en van die materialen spontaan een bloemenarrangement maken. Het publiek mag vervolgens beslissen welke kandidaten doorgaan naar de volgende ronde, totdat de besten in de finale tegenover elkaar staan.

Klimaatverandering

Op de komende editie gaan boomkwekerijen een grote rol spelen. De huidige klimaatkwesties leiden tot de noodzaak dat voor de stedelijke vergroening planten worden gebruikt die goed bestand zijn tegen de klimatologische veranderingen. Daarom organiseert de Bund Deutscher Baumschulen een seminar met het thema ‘Duurzaamheid in de gemeenschap; planning van de openbare ruimte’.

In het IPM Discovery Center staat het op de markt brengen van groene producten en diensten centraal. Deelnemende ondernemingen worden als ‘heroes’ van hun branche gepresenteerd. De dinsdag staat helemaal in het teken van de bloemist. In samenwerking met de vakbladen gestalten & verkaufen en Bloom’s en met het Fachverband deutscher Floristen bespreken de deelnemers actuele trends en nieuwe technieken en kunnen bezoekers deelnemen aan creatieve workshops.

Bron en foto’s: IPM

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties