Bloem en Blad Wellant College Rijnsburg versiert Bavo-basiliek

  Wellant College Rijnsburg versiert Bavo-basiliek

  0

  De Haarlemse Bavo-kathedraal maakt zich van 21 tot en met 23 april voor de derde keer op voor het bloemenevent De Nieuwe Bavo Bloeit. Deze keer heeft Ingeborg Kemperman, meesterbinder en docente Bloemsierkunst aan het Wellant College in Rijnsburg, de leiding over het bloemwerk.

  In totaal worden bijna 50.000 verschillende bloemen verwerkt in de kapellen, op altaren, in de koepel en op kandelaars en banken. De bloemcreaties zijn merendeels ontworpen en vervaardigd door 60 studenten Bloemsierkunst die hun afstudeeropdracht tijdens het evenement vervullen.

  Inspiratiebron voor dit bloemenevenement zijn de vele florale motieven die architect Joseph Cuypers (1861-1949) verwerkte in het gebouw. Ook de toonaangevende kunstenaar Jan Dibbets heeft zich bij zijn ontwerpen van de nieuwe glas-in-loodramen laten inspireren door bouwmeester Jos Cuypers, net als kunstenaar van het jaar 2017, Marc Mulders.

  Activiteiten

  Het hele weekend zijn er verschillende activiteiten als concerten, koepeltochten en tentoonstelling. Kinderen kunnen hun eigen ketting of armband van bloemen maken.

  Bron en foto: De Nieuwe Bavo Bloeit

  Reageer op dit artikel

  avatar