Kort & Bondig Evenementen Westlandse scholen ‘vergroenen’ hun klassen

Westlandse scholen ‘vergroenen’ hun klassen

0

Vijf Westlandse scholen, met negentien klassen, zijn deze week gestart met het ‘vergroenen’ van hun klassen. Het pilotproject Plant in de klas heeft als doel om de concentratie, leerprestaties en gezondheid van leerlingen en docenten te verbeteren.

Plant in de klas is een initiatief van Royal FloraHolland, Rabobank Westland en gemeente Westland. Zij hebben vanuit het topsectorprogramma De Groene Agenda en de Westland Agenda gezamenlijk de ambitie om samen met leveranciers klaslokalen in het Westland te vergroenen. De ervaringen uit deze pilot zijn relevant voor andere scholen en gemeenten die het binnenklimaat van klaslokalen met groen willen verbeteren.

De planten in de klas hebben als doel de lucht te zuiveren. Tijdens deze pilot wordt gemeten welke oplossingen het beste passen bij welke scholen, wat het effect is op de kinderen in de klassen en hoe de ouders en leerkrachten hier tegenaan kijken. Ook wordt onderzocht hoe de planten in de klas kunnen worden gefinancierd.

Deelnemende scholen

In totaal doen vijf scholen met negentien klassen mee aan de pilot om de luchtkwaliteit in hun lokalen te verbeteren. De deelnemende scholen zijn SBO De Diamant in Naaldwijk, Pieter van der Plas school in Wateringen, de Openbare Daltonschool in Poeldijk, de Montessorischool in Naaldwijk en RKBS De Achtsprong in De Lier. Plant Totaal, Ten Brinke Interieurbeplanting BV, Zuidkoop Natural Projects, Ogreen en Cloud garden leveren de systemen en de planten.

Bron en foto’s: Royal FloraHolland

Reageer op dit artikel

avatar