Winkeliers voeren actie met boze brieven naar overheid

Na de boeren, de bouw en de leraren komen nu ook de winkeliers in opstand. Deze week stuurt brancheorganisatie INretail boze brieven en mails naar Den Haag, waarin winkeleigenaren oproepen tot lastenverlichting en minder regels, meldt RTL Nieuws.

INretail stuurt vandaag, woensdag 13 november, een brief naar de Tweede Kamer, waarin de winkeliersvereniging oproept tot lastenverlichting. De retailers willen dat Kamerleden de btw verlagen, werkgeverschap te belonen, boetes op flexibele arbeid intrekken en winkeliers meer ruimte geven voor extra verdienmogelijkheden, zoals horeca. De btw op pakketjes uit China moet juist flink omhoog, vinden de winkeliers. Als er niets gebeurt gaan ondernemers failliet, verdwijnen banen en verloederen winkelstraten, aldus INretail op de website van RTL Nieuws.

De brief is gebaseerd op een oproep van ondernemer Ingrid Kramer, eigenares van een lingeriewinkel in Sneek. Zij vroeg de branchevereniging om actie. Volgens INRetail hebben winkeliers weliswaar geen stikstofprobleem, of PFAS in de grond, ‘maar kampen wij wel met een optelsom van regels en verplichtingen die ons nekt. Wij zijn te braaf, te stil Terwijl onze winkels om zeep worden geholpen. Het zijn de niet nagekomen beloftes, hoge belastingen, het parkeerbeleid in gemeenten en de buitenlandse onlinegiganten die ongehinderd hun gang mogen gaan.’

Bron: RTL Nieuws |Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties