Bloem en Blad Ondernemerschap Winnaars Fleurop-actie bezoeken kwekerij in Kenia

Winnaars Fleurop-actie bezoeken kwekerij in Kenia

0

De winnaars van de Moederdagactie van Fleurop vorig jaar hebben hun cadeau verzilverd. Gabriëlle en Kees Jongeneelen uit Nijmegen reisden onlangs af naar Kenia voor een bezoek aan een fair trade rozenkwekerij.

Gabriëlle, die vijf weken voor Moederdag was bevallen van een zoon, werd in mei 2018 door haar man Kees verrast met een boeket van Fleurop-bloemist Decora Design. Met die aankoop won hij de Moederdagactie: een reis voor twee naar Kenia. Zij namen een kijkje achter de schermen bij Mzurrie Flowers, de fair trade rozenkwekerij in de buurt van Nairobi. ‘Kees en ik waren onder de indruk van de omvang van de kwekerij, maar ook van de professionaliteit. Dat zie je terug in de bloemen en in het werk dat de kwekerij verricht voor de lokale bevolking’, aldus Gabriëlle. ‘Ze investeren in scholing, zorgen voor schoon drinkwater en helpen mee met het bouwen van bruggen.’ Op de kwekerij van 9 ha worden zeven verschillende soorten rozen in verschillende kleuren geteeld.

De Moederdagactie van Fleurop werd georganiseerd in samenwerking met Chrysal bloemenvoeding. Door het achterlaten van gegevens kon men kans maken op de reis. Aan de actie deden zevenduizend consumenten mee.

Bron en foto’s: Fleurop

Reageer op dit artikel

avatar