Husqvarna en Sempergreen winnaars Innovatie Award

  Dinsdag zijn op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg de winnaars bekendgemaakt van de Innovatie Award. In de categorie Tuin & Park won Husqvarna, in de categorie Groene Inrichting ging Sempergreen met de prijs aan de haal.

  Dit jaar werd de Innovatie Award voor het eerst uitgereikt in twee categorieën: Tuin & Park en Groene Inrichting. Zoals verwacht zaten er veel elektrische apparaten en machines tussen de inzendingen voor de Innovatie Award. Maar ook producten die biodiversiteit bevorderen scoorden goed.

  Tuin & Park

  In de categorie Tuin & Park waren de genomineerden: Stihl met de accusnoeizaag; De Schans met een elektrische Knikmops en Husqvarna met het Exact Positioning Operating System (EPOS) voor robotmaaiers.

  De jury, bestaande uit Ralph Mens van Tuin en Landschap, Egbert Roozen namens de VHG, Sjoek van der Maarl, Sectorspecialist Hoveniers en groenvoorziening bij Stigas en hovenier Timo Kruize, koos EPOS van Husqvarna als winnaar.

  Groene Inrichting

  In de categorie Groene Inrichting waren de genomineerden Limagrain met Staygreen 2 EPR, Sempergreen met het Biodiversiteitspakket voor groene daken, Van Vliet Duurzaamhout met de Duurzame oplaadpaal.

  De jury koos in deze categorie het concept Biodiversiteitspakket van Sempergreen als winnaar. De winnende innovaties zijn tijdens de drie beursdagen te zien op het Groene Inspiratiepark.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties