Woonplanten van 2017 zijn bekend

De campagne Woonplant van de Maand wordt ook in 2017 voortgezet. Met deze campagne laat Mooiwatplantendoen.nl het brede en diepe assortiment van kamerplanten zien en worden elke maand nieuwtjes over planten verteld.

Het doel van de campagne is om consumenten ervan te overtuigen dat zij zich lekkerder voelen met planten om zich heen en daardoor meer planten gaan kopen. Bovendien biedt Mooiwatplantendoen.nl Holland de handel en verkooppunten een jaarrond programma om op in te haken.

De lijst met planten is tot stand gekomen in samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland. Bij de selectie is rekening gehouden met een aantal criteria. Zo mag een product slechts een keer per drie jaar gepromoot worden om zodoende zoveel mogelijk productgroepen te bedienen. Om een goede verkrijgbaarheid te garanderen, moeten er minimaal vier kwekers zijn die de plant of plantengroep telen en moeten de producten in een periode van zeven maanden goed worden aangevoerd (één à twee seizoensproducten uitgezonderd).

Productlijst 2017
Januari – Ficus benjamina
Februari – Exclusieve palmen (Cycas, Livistona, Caryota, Rhapis)
Maart – Bromelia
April – Bananenplant
Mei – Binnenste-buitenplanten (Calla, Campanula, Celosia, Platycodon, potlelie,)
Juni – Mannenplanten (Codiaeum, Philodendron, Sansevieria, Schefflera, Scindapsus)
Juli – Kalanchoë
Augustus – Aloë
September – Alocasia
Oktober – Clean Greens (Klimop, Nephrolepis, potgerbera, Spathiphyllum)
November – Cyclaam
December – Amaryllis

Bron en foto: Mooiwatplantendoen.nl