Zelftesten nu ook mogelijk op teeltbedrijven

  De overheid is gestart met het goedkeuren van zelftesten, zodat fabrikanten deze nu ook in Nederland mogen verkopen. Op teeltbedrijven kunnen nu ook zelftesten worden aangeboden aan het personeel. De zelftesten zijn bedoeld als extra middel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  Werkgevers mogen goedgekeurde zelftesten aanbieden aan hun personeel. Gebruik van een zelftest door werknemers is altijd op basis van vrijwilligheid. Van dwang, sanctie of indirecte verplichting mag geen sprake zijn. Goedgekeurde zelftesten zijn verkrijgbaar bij apothekers, drogisterijen, supermarkten of via internet.

  Door laten gaan van werkprocessen
  Het snel opsporen van coronabesmettingen met de zelftesten draagt bij aan het voorkomen van uitbraken en daarmee ook aan het door laten gaan van werkprocessen. Zelftesten vervangen niet de GGD-testen bij klachten. In gevallen dat werknemers klachten hebben, dicht in de buurt zijn geweest bij iemand met corona, of terugkeren uit een hoog-risicogebied, dan blijft het volgens de rijksoverheid noodzakelijk om een testafspraak bij de GGD te maken.

  Rijksoverheid geeft in een speciale folder meer informatie en antwoorden voor werkgevers over zelftesten.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties