Zinnia behaalt bronzen certificaat duurzame bloemist

  Het proces om te verduurzamen is bij Zinnia Bloemen & Interieurbeplanting in Spijkenisse snel gegaan. In minder dan twee maanden behaalde eigenares Suzanne Smol (40) het certificaat voor de Barometer Duurzame Bloemist, status brons.

  ‘Toen we eenmaal begonnen met duurzaam certificeren raakten we in een soort turboversnelling. Ik had mij voorgenomen om in 2018 duurzaam bloemist te worden, maar dat het zo snel zou gaan, hadden we eigenlijk zelf ook niet verwacht’, zegt Suzanne Smol, die haar winkel vijf jaar geleden opende. De Barometer is een erkend systeem, waarmee een garantie wordt afgegeven dat een bloemist duurzaam onderneemt. Het gaat daarbij om het vergroten van duurzame inkoop en aanpassingen in het bedrijf op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. ‘Door het certificeren zijn we anders gaan nadenken als ondernemer. We kunnen meer voor de natuur betekenen’, aldus het team van Zinnia.

  ‘Waterverbruik, meterstanden, inkoopbonnen, inkoop van papier; alles wordt geregistreerd, licht Suzanne toe. Haar percentage ingekochte duurzame bloemen en planten is momenteel bijna dertig procent. ‘Ik let steeds meer op de keurmerken, zoals MPS-A en Fairtrade. Het milieu- en sociale aspect zijn heel belangrijk’.

  Groene stroom

  De bloemiste vindt het ook belangrijk om te verduurzamen met andere ondernemers. ‘Iedereen doet het op een andere manier, maar je kunt van elkaar leren en elkaar stimuleren.’ Zij is met een ondernemer voor groene stroom in gesprek en werkt met een bedrijf voor hergebruik van het afval. Suzanne vindt het mooi hoe klanten op de verduurzaming van de winkel reageren. Ze zijn oprecht geïnteresseerd. Ze hoopt hiermee ook de gemeente en andere bedrijven te stimuleren duurzaam te ondernemen.

  Bron: Flora NL | Foto: Zinnia Bloemen&Interieurbeplanting

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties