Zoete, compacte moerbei bekroond op Florall

Morus rotundiloba Mojo Berry heeft goud behaald tijdens de toekenning van de FLORALL-awards in de categorie ‘Variëteiten.’ De Belgische vakbeurs Florall vond dinsdag 20 augustus plaats en toonde het najaarssortiment van de Belgische sierteelt.

De vakjury zag een tendens in de nieuwigheden naar multifunctionele planten die het goed doen op het terras, balkon én in vollegrond. De winnaar – een compacte moerbei die in handel wordt gebracht door Boomkwekerij Willy De Nolf uit Waregem – is daar een goed voorbeeld van.

Morus rotundiloba Mojo Berry won goud bij de Florall Awards.

De plant wordt slechts 1,5 meter hoog, waardoor hij geschikt is voor elke tuin. Positief vond de jury ook dat de moerbei goed bestand is tegen droogte en hitte. De plant bloeit op eenjarig en meerjarig hout, zodat hij zonder zorgen kan worden gesnoeid.

Weigela florida ‘Picobella Rosa’ won zilver.

Het team van Willy de Nolf won ook zilver met Weigela florida ‘Picobella Rosa’. De jury was onder de indruk van de heel lange bloeiperiode: van mei tot oktober. De plant trekt ook bijen aan.

Lagerstroemia x hybride ‘Miss Frances’.

Het brons was voor de Lagerstroemia x hybride ‘Miss Frances.’ Deze plant wordt niet te breed en heeft een bijzonder takkenspel. Ook verkleuren de schors en de takken mooi en zijn de felrode bloemen een eyecatcher. De plant wordt in handel gebracht door De Vriese – Luyssen van a.sierplant.be uit Wingene.

Concepten

Bij de concepten kwam #Easygreen van VDW Plant uit Lokeren als winnaar uit de bus. Het totaalconcept belicht de toepassingsmogelijkheden en veelzijdigheid van de groenkleurige Euonymus. Met visuele ondersteuning is het een interessante blikvanger op het verkooppunt voor tuincentrum, bloemist en retail.

Het concept Easygreen van VDW Plant uit Lokeren.

Met de marketingcampagne probeert het sierteeltbedrijf te profiteren van de crisis in de buxusmarkt als gevolg van de buxusrups. Het concept lijk niet alleen bij de beursorganisatie aan te slaan, ook de markt ziet er brood in. Zo heeft Intratuin interesse getoond en wil het volgend jaar beginnen met de toontafel.

Bron en foto’s: Florall

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties