Zomerbloemen staan in juli op de Bloemenagenda

Stralende kleuren en sprekende vormen: zonnebloem (Helianthus), moederkruid (Tanacetum) en lamsoor (Limonium sinuatum) vormen samen een veelzijdig trio dat spannende boeketten oplevert en ook heel geschikt is voor luchtige plukboeketten. Ze staan gedrieën op de bloemenagenda omdat ze zon, bloeiende velden en zee vertegenwoordigen, drie dingen die bij uitstek geassocieerd worden met de zomer.

Zomerbloemen staan in juli op de Bloemenagenda. Ze passen naadloos bij de woontrend waarin groen en natuur balans bieden tegen de oprukkende technologie in huis.
De zonnebloem is zeer herkenbaar. Behalve met een donker hart zijn er ook zonnebloemen met een groen hart en met een pluizige bloem.
Moederkruid heeft kleine witte bloemen en een geel hart. De bloem ruikt kruidachtig en de stengels worden maximaal 60 cm. Deze bloem heeft een eenvoudige, natuurlijke uitstraling die heel fris is en het gevoel van een veldbloem opwekt.
Lamsoor is meestal blauw en soms gele, lila, roze of tweekleurig. Deze bloem groeit in het wild op kwelders en in gebieden die te maken hebben met getijen. Hij brengt een kustgevoel in een boeket. Ook deze snijbloem heeft een lengte van 50-60 cm.

Herkomst
Zonnebloem komt uit Noord-Amerika en heeft zich van daaruit verspreid naar Zuid-Amerika en is vervolgens in 1530 met Spaanse zeevaarders in Europa terechtgekomen. Moederkruid hoort bij de asterfamilie en groeit in Zuidoost-Europa. Lamsoor is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, maar ook inheems in landen in en rond de Kaukasus.

De presentatie mag ongecompliceerd zijn en een beetje nonchalant zijn, zoals hoort bij een zorgeloze maand als juli. Het gebruik van houdbaarheidsmiddelen is juist in de zomermaanden van groot belang.
Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2019.

Bron en foto’s: Mooiwatbloemendoen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties