Zomerbloemententoonstelling kiest thema ErfGoed

  De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling heeft voor de 32e editie het thema ‘ErfGoed’ gekozen. Het thema sluit aan bij het thema van open monumentendag ‘Boeren, burgers en buitenlui’, die op dezelfde datum plaatsvindt.

  De term ‘ErfGoed’ staat voor materiële en immateriële zaken, die mensen waarderen, waarmee zij zich identificeren en die zij willen bewaren voor de toekomst. Het is een bundeling van cultureel-historische sporen die onze voorouders hebben achtergelaten. Dit wil de organisatie graag in de tentoonstelling laten zien. Het thema is ook gekozen met een knipoog naar 2017 als jaar van het Dutch Design.

  Themabloem

  De gladiool is door de organisatie van de tentoonstelling gekozen tot themabloem van 2017. De gladiool is een geslacht van vaste planten uit de lissenfamilie, net als Freesia en Iris. De Latijnse naam Gladiolus betekent ‘zwaardje’ en verwijst naar de zwaardvormige bladeren. De snijbloem is van eind mei tot eind oktober verkrijgbaar.

  Openingstijden

  De zomerbloemententoonstelling (NZBT) vindt plaats van donderdag 7 september tot en met zondag 10 september 2017 in de oude kerk in Naaldwijk. De NZBT-keuring vormt ook in 2017 weer de basis van het evenement.

  Bron en foto: NZBT