Zone.college start nieuwe opleiding Green design

Zone.college is in het schooljaar 2020-2021 gestart met de nieuwe opleiding Green design. Deze leidt mensen met een passie voor groen op tot creatieve en ondernemende ontwerpers. Professionals die ruimtes, gebouwen en events met behulp van bloemen en planten weten om te toveren tot sfeervolle en gezonde plekken om te wonen, werken, ontmoeten en ontspannen.

De toepassing van groen in en op gebouwen staat enorm in de belangstelling. Bert Muskee, werkveldleider Green design: ‘Dit komt onder andere door de toegenomen aandacht voor de invloed van groen op het welzijn en de gezondheid van mensen. Maar ook door de toepassing van nieuwe technologie in de groene sector. Er is daarom een groeiende vraag naar ontwerpers die groen en creativiteit combineren en toepasbaar maken voor de samenleving.’

Verbreding

Waar de focus voorheen vooral lag op bloemstyling, richt de nieuwe opleiding Green design zich op vier domeinen: creativiteit, ondernemendheid, groene technologie en vitaliteit. Studenten leren niet alleen mooie producten maken met planten en bloemen, maar ook slimme technische oplossingen bedenken om de groene wereld makkelijker en toegankelijker maken. Daarnaast leren ze hoe je de gezondheid van mensen positief kunt beïnvloeden met natuurlijke materialen.

De opleiding is gevestigd in Zwolle, wordt in BOL- en BBL-variant aangeboden en kan op verschillende mbo-niveaus worden gevolgd. Zone.college heeft het kwaliteitslabel van VBW ‘FLoral Education Centre’.

Bron en foto’s: Zone.college

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties