1,7 miljoen subsidie voor Citaverde College

Het Citaverde College ontvangt voor haar groene mbo-onderwijs €1,7 miljoen subsidie. In totaal ontvangt de regio Greenport Venlo de komende vier jaar een impuls van €4 miljoen. Dit moet mede zorgen voor een goede samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs.

Citaverde College heeft via het Regionaal Investeringsfonds MBO 1 juni een subsidie toegekend gekregen voor de doorontwikkeling van het Centrum voor Vakmanschap en Ondernemerschap Agro (CVO Agro). Het ministerie van OCW en provincie Limburg dragen €1,7 miljoen bij. Daarnaast investeren ook het bedrijfsleven – waaronder een aantal boomkwekers – en Citaverde in de plannen. Dit betekent een impuls van €4 miljoen gedurende vier jaar voor de regio Greenport Venlo.

Plantenteelt

De vraag naar mbo-geschoold personeel op niveau drie en vier voor de Agrosector in de regio Greenport Venlo groeit. Om daaraan te kunnen voldoen heeft Citaverde College het afgelopen jaar een samenwerkingsverband opgericht met werkgevers in de regio onder de naam Centrum voor Vakmanschap en Ondernemerschap Agro. Het CVO Agro richt zich vooral op de agrarische opleidingen veehouderij en plantenteelt. Een belangrijk deel van de opleiding vindt plaats bij bedrijven in de regio. Hierdoor moet voor toekomstige werknemers de stap naar het bedrijfsleven kleiner worden dan nu het geval is.

Deelnemende boomkwekers

Bedrijven die zijn aangesloten bij CVO Agro zijn onder andere: Veltmans Boomkwekerijen, Mart van Dijk kwekerijen, Pieter Heynen kwekerijen, Boomkwekerij Fleuren, Frank Coenders kwekerijen en Boomteelt studieclub.

Lees een uitgebreider bericht op de site van Citaverde College.