1,1 miljoen bomen extra voor Overijssel

  Provincie Overijssel heeft een actieplan opgesteld om de komende jaren 1,1 miljoen bomen extra te kunnen planten. Voor elke inwoner één. Samen met Matthijs Nijboer, directeur Natuur & Milieu Overijssel (NMO), lanceerde gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher van de provincie Overijssel op maandag 18 mei het platform www.iedereeneenboom.nl.

  De provincie en de Natuur en Milieu Overijssel (NMO) nemen het voortouw in de actie. Daarnaast zijn onder meer Landschap Overijssel en Overijssels Particulier Grondbezit aangesloten. De deelnemers roepen iedereen op om mee te helpen bij het planten van 1,1 miljoen bomen in Overijssel.

  Actuele teller

  Op de website staat een actuele teller (staat nu op meer dan 17.000 bomen) staat daar een overzicht van wat er allemaal gebeurt. Helpen kan door zelf een boom te planten en deze aan te melden op de website. Maar grond beschikbaar stellen, een projectidee delen of voor cofinanciering zorgen behoort ook tot de mogelijkheden. Provincie Overijssel stelt zelf ook grond beschikbaar om bij te dragen aan de 1,1 miljoen bomen: namelijk 44 hectare, een kleine 80 voetbalvelden.

  Directe woonomgeving

  Gert Harm ten Bolscher: „Natuur is overal in Overijssel te vinden en niet alleen in de beschermde natuurgebieden, maar juist in onze directe woonomgeving. Je eigen tuin, het park of de boomgaard waar je vaak langs komt. Wij willen de natuur dichter bij onze inwoners brengen en hun initiatieven steunen! Bomen maken onze wereld mooier. Ze zijn het thuis voor vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui.” Matthijs Nijboer vult aan: „En heb je de afgelopen tijd een nieuwe boom geplant? Meld hem aan, dan telt-ie mee met de 1,1 miljoen! Zo verhuist Overijssel #inhetbos!”

   

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ria helmes
  Ria helmes
  7 maanden geleden

  Prachtig👍👍👍👍👍helemaal goed