Vakblad voor de Bloemisterij ’Na 15 mei minder subsidie op bredeweersverzekering’

  ’Na 15 mei minder subsidie op bredeweersverzekering’

  0

  Telers die een bredeweersverzekering overwegen, moeten dat aangeven bij de Gecombineerde opgave die ze voor 15 mei invullen. Dat adviseert Jan Schreuder, directeur van Vereinigte Hagel. Als de subsidie voor 15 mei is aangevraagd, dan heeft men recht op het volledige bedrag. Na die datum neemt het subsidiebedrag af met 1% per werkdag.

  Volgens Schreuder gaat het om een optie om deel te nemen, en zit er geen verplichting aan vast. Hij merkt dat meer siertelers de verzekering aangaan. „Elk jaar verandert er wel iets in de voorwaarden, en zo wordt de verzekering elk jaar beter. Dus laat je elke winter informeren.”

  Voor de subsidie is € 9 miljoen beschikbaar in 2017. De verzekerde krijgt maximaal 65% van de verzekeringspremie. De overheid verlaagt dit percentage als blijkt dat er meer subsidie is aangevraagd dan er beschikbaar is.

  Er zijn op dit moment twee verzekeraars die de bredeweersverzekering aanbieden: Vereinigte Hagel en Agriver. Daarnaast heeft OFH een soortgelijke verzekering voor fruittelers. Interpolis en Avéro Achmea doen een pilot met een beperkt aantal ondernemers.

  Reageer op dit artikel

  avatar