Nieuwe speelplek Zwijndrecht bekroond met duurzaamheidslabel

    De speelplek aan het van Limbrug Stirumplantsoen in Zwijndrecht is in 2017 vergroend. Het leverde de plek een bekroning met het NL Greenlabel A op. Er zijn nog maar enkele speelplekken in Nederland die dit label hebben behaald.

    Rubbertegels hergebruikt
    Dionysios Sofronas van hoveniersbedrijf Aardoom heeft het ontwerp gemaakt voor de natuurlijk-spelen-plek. Zijn bedrijf heeft de speelplek ook aangelegd. De speelplek is hoofdzakelijk groen. Daarnaast zijn veel materialen uit de oude speeltuin hergebruikt. Bijvoorbeeld de rubbertegels waarmee Sofronas een spannend pad van stappalen heeft gemaakt, te zien op onderstaande foto.

    Speelplek Zwijndrecht krijgt duurzaamheidslabel

    In 2017 is de speelplek vernieuwd en eind 2017 is de plek door NL Greenlabel beoordeeld op hun richtlijnen. Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel heeft maandag 29 januari het certificaat uitgereikt aan wethouders Robert Kreukniet (Spelen) en Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid) van de gemeente Zwijndrecht.

    Tuin van Floddertje
    Eerder al werd het Annie M.G. Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs bekroond met het gebiedslabel van NL Greenlabel. Deze ’Tuin van Floddertje’ bestaat uit een 1 ha groot  natuurspeeleiland. In Tuin en Landschap verscheen in 2016 hierover een artikel.

     

    guest
    0 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties