Hortipoint Nieuwe speelplek Zwijndrecht bekroond met duurzaamheidslabel

  Nieuwe speelplek Zwijndrecht bekroond met duurzaamheidslabel

  0

  De speelplek aan het van Limbrug Stirumplantsoen in Zwijndrecht is in 2017 vergroend. Het leverde de plek een bekroning met het NL Greenlabel A op. Er zijn nog maar enkele speelplekken in Nederland die dit label hebben behaald.

  Rubbertegels hergebruikt
  Dionysios Sofronas van hoveniersbedrijf Aardoom heeft het ontwerp gemaakt voor de natuurlijk-spelen-plek. Zijn bedrijf heeft de speelplek ook aangelegd. De speelplek is hoofdzakelijk groen. Daarnaast zijn veel materialen uit de oude speeltuin hergebruikt. Bijvoorbeeld de rubbertegels waarmee Sofronas een spannend pad van stappalen heeft gemaakt, te zien op onderstaande foto.

  Speelplek Zwijndrecht krijgt duurzaamheidslabel

  In 2017 is de speelplek vernieuwd en eind 2017 is de plek door NL Greenlabel beoordeeld op hun richtlijnen. Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel heeft maandag 29 januari het certificaat uitgereikt aan wethouders Robert Kreukniet (Spelen) en Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid) van de gemeente Zwijndrecht.

  Tuin van Floddertje
  Eerder al werd het Annie M.G. Schmidtpark in Berkel en Rodenrijs bekroond met het gebiedslabel van NL Greenlabel. Deze ’Tuin van Floddertje’ bestaat uit een 1 ha groot  natuurspeeleiland. In Tuin en Landschap verscheen in 2016 hierover een artikel.

   

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar