Hortipoint Film over Amsterdam als natuurstad

  Film over Amsterdam als natuurstad

  0

  De film ’De Wilde Stad’ gaat volgende week donderdag 1 maart in première. In de film staan de vele dieren en planten die Amsterdam bevolken centraal.

  Een van de makers van de film is stadsecoloog Geert Timmermans die in de laatste papieren editie van Tuin en Landschap nog uitgebreid aan het woord kwam. Daarin vertelde hij dat in Amsterdam zo’n tienduizend verschillende planten, insecten en dieren leven. „Algemene soorten die je overal vindt, maar ook bijzondere als de ijsvogel, grote bladsnijder en de toverchampignon, en beschermde soorten als rugstreeppad, blauwborst en ringslag. De stad is een belangrijke biotoop voor soorten die je op het platteland niet meer vindt.’’

  De natuur wordt als een belangrijke stedelijke kwaliteit van Amsterdam gezien. De Amsterdamse stedenbouw geniet daardoor veel bekendheid en faam zowel in het binnen- als buitenland.

  De Wilde Stad laat het ongetemde dierenrijk van deze urban jungle zien: Amsterdam als natuurstad. Bekijk hier een overzicht van alle bioscopen en filmhuizen waar je de film kunt gaan bekijken met een link om direct je kaarten te boeken.

   

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar