Opinie Coen Dekkers Aanbeveling

Aanbeveling

0

Leroy is een echte mannetjesputter met vele mogelijkheden. Een energie om U tegen te zeggen en een persoon met een sterke wil. Er zullen ongetwijfeld gaten vallen nu hij mijn bedrijf heeft verlaten.

Ik heb in de afgelopen 4 jaar Leroy leren kennen als iemand met uitgebreide en diverse kwaliteiten. Een aantal springt direct in het oog. Zo was hij een waardig en gewaardeerd vervanger tijdens mijn ziekte en vakantie, door het overnemen van het schrijven van mijn columns. Ik moet eerlijk bekennen dat het er zelfs misschien wel beter van werd.

Ook zijn unieke ’karrenbouwtalent’ is zeker niet onopgemerkt gebleven. Talloze kromme Denen zijn door hem recht gebeukt, opgegeven opzetstukken werden met wat wringen en getimmer gered van de kliko en kapotte platen vakkundig weggemoffeld onderin de kar.

Dat hij bekend was met ’uit-de-box-denken’ kwam tot uiting toen we constateerden dat er achterin de kas wat kleine schade was aan het schermdoek. In plaats van 150 meter naar voren te lopen en de ladder te halen, liet hij zijn creativiteit werken. Binnen no-time besliste hij dat het makkelijker en sneller was om via een paal van de kas omhoog te ’lopen’, vervolgens hangend aan de verwarmingsbuizen 3 meter terug te slingeren om daarna via de tralieligger op het episch reparatiecentrum te komen en het euvel te verhelpen. Dat hij tijdens zijn afsprong zich niet liet verleiden tot een salto, toont bovendien aan dat hij heel bewust risico’s kan inschatten en vermijden.

Leroy is een persoon die zelf in alles een uitdaging zoekt. Als er normaal twee personen stek wegzetten, dan wil hij dat net zo snel alleen kunnen. Als het gebruikelijk is om twee Denen tegelijk mee te nemen, dan probeert hij er drie. Een baal potgrond met de elektrische pompwagen? Nee, dat is voor mietjes; 1100 kilo liever met de handpompwagen.

Zulke werknemers zijn niet te motiveren met bonussen, een hoger salaris, extra uitdagingen of normeringen. Ze vragen niet om loonsverhoging, want hebben veel lol in wat ze doen. Vanuit zichzelf. Onbetaalbaar. Ik weet zeker dat Leroy overal een succes wordt.

Coen Dekkers
Coen Dekkers teelt Euonymus in Sint-Oedenrode. Hij schrijft in zijn blog over alledaagse zaken op en rond zijn bedrijf.

Reageer op dit artikel

avatar