Aanbieders brancheopleiding boomkwekerij bekend

De nieuwe Brancheopleiding Boomkwekerij voor zij-instromers zal in september definitief als pilot van start gaan. Drie regionale AOC’s gaan de opleiding aanbieden: Yuverta (samenvoeging van Citaverde, Helicon en Wellant), Curio College en Zone College.

De nieuwe brancheopleiding boomkwekerij gaat zij-instromers opleiden tot medewerker of meewerkend voorman. De praktijkgerichte opleiding is op mbo-niveau en duurt één jaar, verspreid over 40 dagdelen.

De opleiding is opgezet door Talentboom in samenwerking met de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemn, Royal Anthos, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, het bedrijfsleven en bovengenoemde sonderwijsinstellingen.

leibomen op boomkwekerij

Doelgroep brancheopleiding

De opleiding richt zich op zij-instromers vanaf 21 jaar die al een basisopleiding hebben genoten, maar nog geen of weinig kennis hebben van de sector, de diverse teelten, gewassen en afzetmogelijkheden.

De onderwerpen die aan bod komen zijn: kennismaken met de sector, teeltvoorbereiding, bewaken en controleren van de groei, vermeerderen, bodem/substraat, gewasverzorging, gewasbescherming en stimuleren groei en ontwikkeling en als laatste onderhoud, registratie en verantwoording.

Wervingscampagne brancheopleiding

Talentboom en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven starten gezamenlijk een wervingscampagne voor de nieuwe brancheopleiding boomkwekerij. Aanmelden van zij-instromers kan via de website van de betreffende onderwijsinstelling of via de website van Talentboom.

Meer informatie:

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties