De Boomkwekerij Markt Aantal verkochte woningen blijft stijgen

Aantal verkochte woningen blijft stijgen

0

In maart registreerde het Kadaster 21.648 verkochte woningen. Dit is een stijging van 34,3% ten opzichte van maart 2016. Vergeleken met de voorgaande maand, februari, is er sprake van een stijging van 22,3%.

Vergeleken met maart vorig jaar zien we een stijging van het aantal geregistreerde verkochte woningen bij alle woningtypen. 2-onder-1-kap woningen stijgen het meest met 57,9%. Bij appartementen is de stijging het minst met 21,7%.

Ten opzichte van de vorige maand stijgen alle woningtypen. Bij vrijstaande woningen is de stijging het grootst met 29,0%. De kleinste stijging is te zien bij appartementen met 19,1%.

Provincies

Ten opzichte van maart 2016 stijgt het aantal geregistreerde verkochte woningen in alle provincies. De stijging is het grootst in Overijssel met 59,7%. In Utrecht zien we de kleinste stijging van 14,8%.

Vergeleken met februari zien we ook een stijging in alle provincies. In Groningen is de stijging het grootst (28,7%) en in Utrecht het kleinst (14,4%).

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

Reageer op dit artikel

avatar