De Boomkwekerij Nieuws Abemec-dag showt nieuwste potten- en onkruidrobots

Abemec-dag showt nieuwste potten- en onkruidrobots

0

Abemec organiseert vrijdag 22 maart in Veghel zijn eerste Smart Farming & Robotic Dag. Fabrikanten demonstreren daar onder andere kleine robots die onkruid bestrijden en potplanten kunnen verzetten.

Zo laat de Franse fabrikant Naïo Technologies op de Abemec-dag zijn nieuwste onkruidrobots zien. Ook tonen Steketee en Lemken hun noviteiten om onkruid te kunnen beheersen. Daarnaast showt Agrifac het spuiten met behulp van camera’s en sensoren. Agrometius en Raven presenteren het laatste nieuws over autopilot en machinebesturing.

Een andere Franse fabrikant, Instar Robotics, showt in Veghel de Trooper. Dit is een robot die automatisch potplanten kan oppakken en wijderzetten. Bekijk hier hoe die robot werkt:

Een robot van Naïo is een paar jaar geleden eens in de boomkwekerij gedemonstreerd, op de proeftuin van Delphy in Boskoop binnen het project Kennis & Innovatie Impuls. Bekijk hier een filmpje van die demonstratie:

Delphy en stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop voeren tot eind 2020 het project ’Weten van Water’ uit. Vanuit dit project kunnen kwekers uit regio Boskoop de Abemec-dag gezamenlijk bezoeken.

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar