Acht rozen verdienen predicaat Excellence Rose

Acht rozen hebben de Nederlands-Belgische keuring Excellence Roses doorstaan en daarmee het bijbehorende predicaat verdiend.

Vier van de acht rozen zijn veredeld door Kordes (Duitsland): Cherry Lady, Gräfin Diana, Jugendliebe en Rosenfaszination. Daarnaast won Elaine Page van Poulsen (Denemarken) het predicaat, Lampion van Tantau (Duitsland), ’Myka’ van Braun (Nederland) en Dinky van Lens (België).

Keuring onder KVBC-coördinatie

Voor de driejaarlijkse keuring op vijf rosaria in Nederland (Boskoop, Lottum en Winschoten) en België (Antwerpen en Destelbergen) waren totaal 17 nieuwe rozen ingezonden. De aanplant was in seizoen 2014-2015, omdat de keuring in 2017 tijdelijk stillag.

Sinds 2018 is Excellence Roses onder de hoede van de Cultuurgroep voor rozen en rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat. De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) coördineert de keuring en verwerkt de resultaten. Bij de keuring wordt gelet op groeikracht, gezondheid, bloeirijkheid en schoning. De rosaria gebruiken geen gewasbeschermingsmiddelen. Totaal zijn er nu 45 Excellence Roses. Bekijk het overzicht bij De Rozenhof in Lottum.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties