Tuin en Landschap Beurzen Achtduizend openbare ruimte professionals in de Jaarbeurs

  Achtduizend openbare ruimte professionals in de Jaarbeurs

  0

  Hoe behouden we onze veiligheid in de openbare ruimte? Krijgen we straks een tuintegeltaks? Wat doen we tegen die hardnekkige Japanse duizendknoop? Vragen die de afgelopen weken regelmatig in krantenkoppen opdoken en die ook tijdens de Dag van de Openbare Ruimte aan bod komen.

  „Een evenement dat zich volledig richt op ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte bestond een aantal jaar geleden simpelweg niet,” vertelt Marc de Winter, een van de oprichters van de beurs. „Op 27 en 28 september verwelkomen we inmiddels zo’n 8.000 bezoekers in drie hallen van de Jaarbeurs in Utrecht.”

  Burgers

  Behalve professionals zijn ook burgers in toenemende mate actief betrokken bij de leefbaarheid van hun omgeving. ‘Georganiseerde’ burgers vinden steeds vaker de weg naar het evenement en mengen zich tussen de vaste bezoekers zoals gemeenteambtenaren, planologen, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, architecten en projectontwikkelaars.

  De beurs die 15 jaar geleden startte in Expo Houten met zestig standhouders, biedt tegenwoordig plek aan bijna zeshonderd bedrijven. Bomen, struiken, heggen, speeltoestellen, verlichting, bestrating, bankjes, prullenbakken, bushaltes, fonteinen. Alle denkbare producten waarmee ‘de huiskamer’ van Nederland kan worden ingericht zijn op de beursvloer te zien.

  Lezingen

  In een uitgebreid lezingenprogramma komen thema’s zoals smart cities, big data, Internet of Things, circulaire economie, duurzaamheid en veiligheid aan de orde. Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen geeft op woensdag 27 september om 10.30 uur een lezing waarna hij de beurs om 11.00 uur officieel opent.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar