Afvinken

Sinds wanneer rij jij een diesel?’ Ik rijd benzine maar ik weet gelijk waar hij het over heeft. Al weken draaien mensen hun hoofd als ik ze langzaam inhaal in een woonwijk. Bij de laatste controle van mijn auto zei de monteur al dat er een slechte cilinder in zat. ’Misschien voorlopig niet meer te hard optrekken Coen’ voegde hij eraan toe.

Het gaat gebeuren, ik ga afscheid nemen van mijn trouwe vriend, Mr. Zafira. Met wat puzzelen en stapelen kon ik er toch veertig trays (en dat is een hele Deense container) met Euonymus in kwijt. En een knappe politieman die zag dat ik dan ook trays bij mijn hakken en op schoot had staan. Die op het dashboard waren dan misschien wel iets te veel in het zicht maar goed, het is tot nu altijd goed afgelopen.

Dus zocht ik op marktplaats, autotrack, autoscout en gaspedaal naar een andere. Dat zijn, zeg maar, de Floriday en Var-B’s van de auto-industrie. Na wat denk- en afvinkwerk weet ik wat ik wil. Een ruime 7-zitter met flink wat trekkracht zodat die veertig trays netjes in de aanhanger kunnen in plaats van gepropt tegen de versnellingspook.

Op specificaties is het makkelijk zoeken, auto’s met wazige of te weinig foto’s schrap ik direct uit het lijstje.  Maar dan komt het. Ik merk dat ik ongemerkt ben gaan selecteren op een aantal steekwoorden. Mooi, Uniek, Nieuwstaat, Absolute nieuwstaat,  allemaal  termen om ’van een oud omaatje geweest’ subtiel te vervangen.

Toch raar, om kwaliteit aan te duiden gebruiken wij nog steeds A1, of voor ’wat mindere kwaliteit’ A2. Maar als we allemaal digitaal gaan en zelfs landelijk digitaal veilen, waar kan ik dan die wervende tekst kwijt? Ik kan het moeilijk vinden hoor. Ik zou graag partijen verkopen met ’uniek glanzend blad’ of ’zwaarste kwaliteit sinds ik kweker ben’, ’perfecte plant voor een oud omaatje’ of ’maakt van elk terras een feestje’.

Ik heb mijn auto gevonden als een zeer nette, super ruime full-size MPV. Ik heb nog redelijk veel Euonymus in het aanbod ’echt supergoed gelukt’, iemand?

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties