Agrarisch Keurmerk Flexwonen geaccrediteerd

De Raad van Accreditatie heeft ingestemd met de accreditatie van het Agrarisch Keurmerk Flexwonen. Het keurmerk is medio 2019 gelanceerd. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit van tijdelijke huisvesting op land- en tuinbouwbedrijven.

Gecertificeerde ondernemers, inmiddels 65, mogen de huisvestingkosten inhouden tot maximaal 20% van het wettelijk minimum loon als er een geldende cao van toepassing is. Voor medewerkers die onder de cao Glastuinbouw vallen, geldt dit voor medewerkers die een dienstverband hebben dat voor 1 januari 2020 is aangegaan. Overigens wordt op dit moment onderhandeld over een nieuwe cao Glastuinbouw.

Alle huisvestingslocaties van een ondernemer worden bezocht door een van de drie onafhankelijke Certificerende Instellingen. Daarnaast vinden er af en toe onverwachte audits plaats.

Het Agrarisch Keurmerk Flexwonen is een initiatief van LTO Nederland, de aangesloten regionale LTO organisaties, de gelieerde vaktechnische organisaties KAVB, NFO en Glastuinbouw Nederland en werknemersorganisaties CNV vakmensen en FNV agrarisch en groen en Colland Arbeidsmarkt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties