AIPH lanceert Living Green Awards

AIPH, de internationale koepelorganisatie voor kwekers, komt met een competitie voor groene steden, de Living Green Awards. Hiermee wil AIPH de integratie van planten en natuur in stedelijke ontwerpen stimuleren.

Bernard Oosterom, voorzitter van AIPH: „Het is belangrijk dat we een natuurinclusieve benadering omarmen waar het stadsinrichting betreft. Via de AIPH World Green City Award promoten we de essentiele rol van planten bij het creeren van een bruisende stedelijke gebieden waarbinnen mensen en bedrijven kunnen floreren. We roepen stadsbesturen wereldwijd op om te laten zien wat ze op dit gebied hebben gedaan, en hoe ze door middel van ‘levend groen’ hun steden beter, duurzamer en robuuster hebben gemaakt voor alle inwoners.”

Zes categorieën

Steden kunnen meedoen in zes verschillende categorieën: Health and wellbeing, Climate change, Economic recovery and inclusive growth, Biodiversity, Water en Social cohesion. Vanaf 13 juni zullen inschrijfformulieren beschikbaar komen via de website van AIPH. Op 28 februari 2022 sluit de inschrijving waarna op 31 mei 2022 een shortlist van kandidaten bekend wordt gemaakt. Op 25 juli volgend jaar worden de winnaars bekend gemaakt. In het najaar van 2022 volgt een ceremonie met de uitreiking van de awards.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties