De Boomkwekerij Nieuws Alle tuincentra Wyevale nu verkocht

Alle tuincentra Wyevale nu verkocht

0

Wyevale Garden Centres is nu volledig verkocht aan andere Britse retailers. De laatste tuincentra van de voormalige Britse marktleider zijn naar British Garden Centres gegaan.

Op de afgelopen HTA National Plant Show in juni werd al verwacht dat Wyevale voor het eind van dit jaar helemaal verkocht zou zijn, mede omdat Britse tuincentra nu best goed draaien.

145 tuincentra naar andere retailers

Wyevale had 145 tuincentra toen de keten in de verkoop ging. Daarvan zijn 37 tuincentra aan Dobbies verkocht, die daarmee de Britse marktleider is geworden (bekijk hier een impressie van Dobbies Milton Keynes, een van de beste van de keten).

Er zijn ook totaal 37 Wyevales aan British Garden Centres verkocht, die voorheen inkocht voor 18 zelfstandige tuincentra. Blue Diamond heeft 16 Wyevales overgenomen, en de tuincentrumketen van Hillier heeft 5 Wyevales gekocht. De resterende Wyevales zijn naar andere retailers gegaan. Volgens Britse media waaronder Pet Business World gaat 90% van de voormalige Wyevales door als tuincentra en 95% van het personeel blijft behouden.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar