Almeerse politiek zet vraagtekens bij Floriade

De gemeenteraad van Almere maakt zich zorgen over de voortgang van de Floriade 2022. Er wordt zelfs geïnformeerd of de gemeente zich nog kan terugtrekken.

De gemeenteraad maakt zich zorgen over de voortgang van de Floriade 2022. Zo is de Floriade bv, dat de plannen gaat uitvoeren, nog niet opgericht. Ook is er nog geen enkel contract gesloten met private investeerders en heeft de gemeente nog niet alle grond kunnen kopen voor het evenemententerrein. Wethouder Tjeerd Herrema kon deze zorgen tijdens een besloten bespreking niet wegnemen.

Terugtrekken
De SP-fractie wilde weten of Almere zich nog kan terugtrekken uit de Floriade. Volgens de wethouder zou dat theoretisch nog kunnen in 2018.

De PVV-fractie heeft aangekondigd met moties te komen over planschade en onteigeningprocedures. Ook zegt de fractie geen vertrouwen meer te hebben in de wethouder waar het om dit dossier gaat.

Floriade Venlo
Deze week werd bekend dat de Floriade-gemeenten die participeerden in de Floriade 2012 een veel groter verlies lijden dan eerder werd aangenomen.

Bron: Tuin en Landschap