’Als Plantarium willen we flexibel en onafhankelijk zijn’


Eind maart wordt beslist of Plantarium doorgaat, in april kan worden ingeschreven. „In deze onzekere tijden is het belangrijk dat we zo duidelijk mogelijk zijn”, zegt Jan Willem Griep, voorzitter Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij. De beurs staat gepland voor 1 tot en met 3 september.

Plantarium keert dit jaar terug naar het Plantarium-gebouw en wordt niet onder één dak gehouden met Groen-Direkt. Waarom is dat?
„Net als ondernemers hebben wij nou eenmaal ook met corona te maken en dan veranderen er dingen. Deelnemers hebben al langer aangegeven eind augustus geen goede tijd voor de beurs te vinden. Zij hebben een voorkeur voor begin september als de vakanties voorbij zijn. Daarom is het belangrijk dat we onafhankelijk zijn.”

Jan Willem Griep over Plantarium: „We hebben vertrouwen dat wij een succesvolle beurs gaan neerzetten.” (Foto: De Boomkwekerij)


De Garden Trials and Trade trok in 2018 en 2019 in het Plantarium Gebouw niet zo veel bezoekers. Waarom komen mensen in september wel naar Plantarium?
„Soms lukken dingen en soms niet. De gedachte was dat er behoefte was aan een evenement als Garden Trials and Trade, maar het bleek niet toekomstbestendig. Ik pleit hier wel voor nuance. Het is niet zo dat er bij de laatste editie van Plantarium in het Plantarium-gebouw sprake was van een lege hal. Wij hebben dan ook vertrouwen dat wij een succesvolle beurs gaan neerzetten. Met Beewan als organisator en uitvoerend producent hebben we vorig jaar al gekozen voor de noodzakelijke vernieuwing. Maar eerst gaan we in maart beslissen of de beurs in september wel open kan.”

Lees in De Boomkwekerij 3 het hele interview met Jan Willem Griep. Hierin vertelt hij meer over de beslissing om Plantarium niet onder één dak met Groen-Direkt te houden. De Boomkwekerij 3 ligt 5 februari bij abonnees op de mat. U kunt het interview ook lezen in ons digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties