Alweer Chinezen op bezoek

De komende twee weken toert wederom een groep Chinese ondernemers door de Nederlandse boomkwekerij.

De toer is vrijdag 9 juni begonnen in Boskoop, op de Proeftuin van Holland, met een presentatie over ontwikkelingen in de sector gegeven vanuit vakblad De Boomkwekerij.

Aansluitend leidde Dick Nieuwesteeg de Chinezen langs het vernieuwende sortiment in de Sortimentstuin Harry van de Laar. Daarna is een bloembollenbedrijf in Hillegom bezocht.

Tot en met woensdag 21 juni staan excursies gepland naar onder andere bedrijven van Tree Centre Opheusden, kwekerijen in Brabant, net over de grens in Duitsland alsmede Belgische kwekerijen.

Mogelijk zaken doen

Ook in 2016 en in 2015 kwamen Chinese groepen naar Nederland en omringende landen. De Chinezen willen zich oriënteren op de sector om mogelijk zaken te kunnen doen in de toekomst. De organisatie is telkens in handen van HollandDoor die komende september een tegenbezoek organiseert aan Chinese bedrijven.

Afgelopen voorjaar was er al een verrassend grote bomenorder uit China. Die is niet alleen met bomen uit Nederland ingevuld, maar ook met bomen uit de Belgische regio Wetteren.

Foto’s: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties