Amvest en Almere ondertekenen overeenkomst Floriade

Ontwikkelingsmaatschappij Amvest en de gemeente Almere hebben hun handtekening gezet onder de Ontwikkelingsovereenkomst Floriade. Daarmee heeft de gemeente een belangrijke stap gezet om te starten met de werkzaamheden voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

Normaal gesproken gaat bij gebiedsontwikkeling een terrein helemaal plat, waarna huizen worden gebouwd en ten slotte groen wordt aangeplant. Op het Floriadeterrein is echter uitgegaan van alle bomen die er al stonden en zijn inmiddels 700 bomen extra geplant. Hierna wordt pas gestart met de bouw. Dat is complex en mede daarom werkt Amvest voor de realisatie samen met Dura Vermeer. Deze partij heeft hier veel ervaring mee. Zij zullen het Floriadeterrein en de latere stadswijk ontwikkelen.

Vanaf begin 2019 beginnen de drie partijen met de eerste werkzaamheden, gebaseerd op het Definitief Ontwikkelingsplan dat onlangs door een ruime meerderheid in de gemeenteraad is vastgesteld. Dit plan geeft de handvatten voor de realisatie van het arboretum, het vastgoed, verkeerswegen alsook de innovaties die in het gebied een plek moeten krijgen.

Mijlpaal

Floriade-wethouder Loes Ypma is zeer tevreden over de overeenkomst. „Het is een belangrijke mijlpaal voor de wereldexpo en de groene en gezonde stadswijk die we hier bouwen. Hiermee toont Almere lef en zet het zichzelf nog meer op de kaart. Het past mooi bij Almere dat gebouwd is op idealen en klaar is voor de toekomst.”

Investeren

Amvest investeert in totaal €300 miljoen in het gebied. Heleen Aarts, ceo van Amvest kijkt met vertrouwen uit naar de samenwerking. „Wij investeren namens Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars voor de lange termijn in gebieden en huurwoningen. De ontwikkeling van de Floriadewijk past goed bij onze doelstellingen. Het thema ‘Growing Green Cities’ van de Floriade en de nieuwe stadswijk voor Almere passen uitstekend bij de onderwerpen waar wij als Amvest graag mee bezig zijn: goede woongebieden maken waar duurzaamheid, natuur, gezondheid en welzijn een belangrijke rol spelen.”

Met de ontwikkelingsovereenkomst wordt ook de gunning in het kader van de aanbesteding aan Amvest verstrekt. Amvest had samen ingetekend met advies- en ingenieursbureau Witteveen + Bos en architectenbureau Erick van Egeraat.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties