Apeldoorn verkozen tot bomenstad van Europa

  Apeldoorn mag zich een jaar lang ’European City of Trees’ noemen. Dit werd vrijdag 20 april bekendgemaakt door de internationale vakjury van de ’European Arboricultural Council’ (EAC), de Europese koepelorganisatie van boomspecialisten .

  Naast de groene uitstraling van de stad waren ook de innovatieve ondergrondse boomconstructies reden om Apeldoorn als winnaar aan te wijzen. Op 8 juni wordt de prijs officieel overhandigd door Peter Brocka, burgemeester van Trnava in Slowakije en winnaar van vorig jaar. Naast Apeldoorn waren ook Breda en Dordrecht in de race voor de titel.

  Boombunkers
  De vakjury roemt onder andere de wijze waarop Apeldoorn omgaat met bomen in een stedelijke omgeving. Door innovatieve oplossingen wordt het groen in de stad gewaarborgd. Al in de jaren negentig experimenteerde de gemeente Apeldoorn als één van de eersten met ondergrondse boomconstructies. Apeldoorn telt inmiddels ruim 350 van deze boombunkers.

  VHG
  De vakjury bestaat uit acht leden van de Europese koepelorganisatie van boomspecialisten. Zij werden vergezeld door een afvaardiging van branchevereniging VHG. Samen bezochten zij onder andere het Stationsplein in Apeldoorn. Landelijk staat het plein bekend als bijzondere combinatie van groen, kunst en innovatie.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties