Apps om het werk makkelijker te maken

Bij Boomkwekerij Izak Mauritz gebruiken ze dit jaar voor het eerst een app voor de registratie van de gewasbescherming. „Hij waarschuwt zelfs als we een fout maken.”

„Ik heb hier relatief jonge jongens lopen en de spuitadministratie vinden ze echt verschrikkelijk. Met als gevolg dat het dus niet of onnauwkeurig gebeurt. Dat wilde ik graag anders. Met mobieltjes zijn ze reuze handig, dus was de keuze voor een app het meest voor de hand liggend”, ligt Cees Tijssen de keuze toe.

’Eenvoudig bespuitingen invoeren’

Ze hebben gekozen voor de app Maatwerk van Telermaat. „In de app kan op een eenvoudige manier de bespuitingen worden ingevoerd, maar je kan ook middelen opzoeken en de applicatie geeft aan als een middel restricties heeft in het aantal toepassingen of een herhalingstermijn.” Als een middel al een aantal keer is gebruikt en geregistreerd in de app en hij zit aan het maximaal aantal toepassingen dan geeft de app een waarschuwing dat het middel op het betreffende perceel niet meer mag worden toegepast. „Dat vind ik een waardevol aspect van de app, omdat we op deze manier geen fouten kunnen maken in de toepassing.”

Lees meer over apps in De Boomkwekerij 22. Dit nummer ligt vanaf 23 oktober bij abonnees op de mat. Of lees de artikelen over apps in ons digitale magazine. (met inlog) Gebruikt u apps of heeft u een app die interessant is voor boomkwekers, laat het ons dan weten via mail.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties