De Boomkwekerij Clematis ’Taiga’ en Hydrangea macrophylla Three Sisters winnen Persprijs

Clematis ’Taiga’ en Hydrangea macrophylla Three Sisters winnen Persprijs

0

Clematis ‘Taiga’ van Joh. Stolwijk & Zonen Boomkwekerijen uit Boskoop heeft in de categorie Tuin-, balkon- en terrasplanten de Plantarium Persprijs 2016 gewonnen. In de categorie concepten won Hydrangea macrophylla Three Sisters van De Jong Plant BV uit Boskoop en Heinje Pflanzen-Handel GmbH & Co uit Edewecht(D).

Over de Clematis ‘Taiga’ was de jury unaniem. De bijzondere en opvallende bloemen in een mooie en aantrekkelijke kleur is een verrijking van het Clematis-sortiment. De bloemen zijn bijzonder doordat ze zich in 3 fases van knop, via enkele bloemen naar dubbel gevulde grote bloemen ontwikkelen. Ook de lange bloeitijd maakt deze Clematis zeer aantrekkelijk.

In de categorie concepten was er sprake van een close finish. De Persica Roses Hugs and Kisses werd met slechts 1 punt verschil tweede. Bij de Hydrangea macrophylla Three Sisters was de jury enthousiast over de drie kleuren bloemen die in één plant worden gecombineerd. Het formaat van de plant maakt hem zeer geschikt voor kleine ruimtes en geeft kleur aan het terras of balkon. Een mooi product voor het cadeausegment dat jong en oud zal aanspreken, aldus de persjury.