Armin Rehberg, Landgard: ‘Vakhandel blijft in het zadel’

  Na een rigoureuze koerswijziging in 2013, maakte Landgard een gestage omzetgroei door. Als het aan Armin Rehberg, CEO van Landgard, ligt, is die nog niet ten einde. Hoewel de georganiseerde handel aan terrein wint, speelt de vakhandel nog altijd een sleutelrol binnen de Duitse markt en daarmee ook binnen Landgard.

  „Na enkele moeilijke jaren, hebben we sinds 2013 de weg omhoog weer gevonden. De laatste vijf jaar wisten we ieder jaar een stabiele autonome omzetgroei te realiseren, die sterker was dan de marktontwikkeling”, vertelt directeur Armin Rehberg. Met een jaaromzet van meer dan €2 miljard is de coöperatie Landgard marktleider binnen de groene sector in Duitsland.

  „Dat we weer positieve cijfers schrijven, heeft te maken met de nieuwe strategie die we in 2013 bepaalden. We besloten toen weer te focussen op onze kernactiviteit: het vermarkten van de producten van onze leden. Alle ’hobby’s’ en nevenactiviteiten werden afgestoten: het aantal dochterondernemingen is bijvoorbeeld teruggebracht van 106 naar minder dan 60.”

  Duitsland zou tegen een recessie aanhikken?

  „Tot voor kort zou ik geantwoord hebben dat er nog geen signalen waren dat de Duitse markt voor bloemen en planten gaat krimpen. Maar door de coronacrisis is de wereld veranderd, ook voor de groene branche en voor onze telerscoöperatie. Om zo goed mogelijk met deze situatie om te gaan, hebben we sinds 25 februari een ’Coronacrisis-preventieteam’. We houden voortdurend contact over de situatie met telers, klanten en brancheorganisaties. Samen ontwikkelen we strategieën en nemen we concrete maatregelen om alles draaiende te houden, zelfs onder deze moeilijke omstandigheden. We zijn dag en nacht in touw om onze klanten te voorzien van verse groenten, fruit, bloemen en planten uit binnen- en buitenland, en in het bijzonder van de bij Landgard aangesloten bedrijven.”

  Lees hier het volledige interview met Armin Rehberg in het digitale magazine van de Bloemisterij.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties