Bakker.com verkoopt nog beter door corona

Door corona sluiten steeds meer fysieke winkels, maar de online-verkoop neemt juist toe. Bakker.com maakt volgens topman Erwin van Cooth nu een ’ongekende groei’ door.

„In heel Europa mogen pakketjes gewoon bezorgd worden”, laat Van Cooth dit vakblad weten. Bakker.com plukt nu al de vruchten van het contract dat het e-commercebedrijf in februari heeft ondertekend met de DPDgroup over ’next day delivery’: daags na bestelling binnen een straal van 700 km bezorgen. „We hebben met DPD een uitstekende partner in de bezorging, en zo ook met DHL Duitsland.”

Annuleringen via e-commerce toch afzetten?

De toeleverende keten functioneert vooralsnog goed, aldus Van Cooth. „Kwekers komen leveren en er is voldoende product beschikbaar om onze enorme groei aan te kunnen.” Bakker.com is nu flink aan het opschalen, ook gezien annuleringen in de sector van orders voor fysieke winkels. „We zijn nu aan het kijken hoe we samen met kwekers zoveel mogelijk kunnen afzetten via onze kanalen. Een bizarre tijd.”

Volgens het RIVM kan het coronavirus niet overleven op karton of ander verpakkingsmateriaal. Het risico op besmetting via poststukken en pakketten is heel klein, maar niet helemaal uitgesloten. Er is geen bewijs dat mensen door post besmet zijn geraakt, aldus het RIVM. ’Was regelmatig je handen.’

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties