Opinie Coen Dekkers Bedankt plant

Bedankt plant

0

Zijn jullie geweest? Naar de Plant Bathing Studio? Voor 1 Euro kon je je 5 minuten ’onderdompelen’ en opladen aan de kracht van planten. Forest Bathing heet de trend en helaas komt ’ie uit Japan. Niks mis met Japan, maar als kweker vind ik nu eenmaal dat alle trends die met planten te maken hebben uit Nederland moeten komen.

Na afloop kreeg iedereen ook nog een plant mee naar huis om het ’onderdompel-gevoel’ langer vast te houden. En dat voor 1 Euro. Dokter Rossi, ik zou me alvast maar zorgen gaan maken over je verdienmodel. Maar het is waar hè.. met planten om ons heen voelen we ons beter. Heb jij al ooit een chagrijnige teler gezien? Een klagende tuinder? Precies. Mensen worden creatiever met planten om zich heen en na een boswandeling heb je geheid meer energie.

Nu zat ikzelf, na een lange wandeling door de mooiste kwekerij van Nederland, zomaar eens wat te denken. Ik heb hier nog wat isolatieplaten van een koelcel liggen. Wat als ik die cel, van ongeveer 3 bij 3, hier eens naast de oprit opbouw? En vol met planten sjouw. Tot de nok toe vol dan ook. Alleen een plekje overlaten voor de oude luie stoel van mijn oma. Zo’n cd-tje erin met wat vogelgeluidjes en klaar is Kees.

Je kan hier in het buitengebied al aardbeien, asperges, bessen, frambozen en eieren uit zo’n automaat trekken. Waarom dan niet een portie energie? Een dosis verse zuurstof, een gezonde plek, niet zo’n godsdienstig kapelletje met het muffe roet van kaarsjes. Maar een nadenkplekje; je eigen retraite. Hoe vet zou dat zijn? Een soort Kapelletje 2.0. Waar je je eigen energieniveau kan laden met de kracht van de natuur, de power van de planten.

En, om het helemaal af te maken, 24 uur per dag geopend. Te reserveren via de nieuwe plantpower-app. Af te rekenen met een volautomatisch verzonden ’tikkie’, waarna je een toegangscode krijgt voor de deur. Wel voor een passend tarief want voor 1 Euro per 5 minuten neemt echt niemand je serieus. Ik dacht meer aan 125 Euro voor een half uur en 100 Euro voor het tweede half uur. Heerlijk, al die ideeën uitwerken na een rondje door de kas. Bedankt plant!

Coen Dekkers
Coen Dekkers teelt Euonymus in Sint-Oedenrode. Hij schrijft in zijn blog over alledaagse zaken op en rond zijn bedrijf.

Reageer op dit artikel

avatar