Bedrijfsleider

Nooit mis ik je zo als in deze weken. Terwijl ik met mijn smartphone tussen schouder en oor sta te kijken naar mijn stilgevallen potmachine. Terwijl de vakantiewerkers me aan zitten te kijken, beetje ongeduldig, maar ook soort van opgelucht dat de band even stilstaat. En terwijl ik, voor de zoveelste keer, de binnenkort in te pakken partij sta na te tellen.

Er gebeuren ook altijd van die ’dingen’ als je er niet bent. De potmachine had een kapotte V-snaar. Ik wist niet eens dat ’ie die een had. Ik was al zo trots als een pauw toen ik dat ding zelf omgebouwd had van potmaat 10,5 naar 8 cm en de potjes bijna foutloos in de houdertjes vielen. Ik had de week ervoor al flink gepushed om die 10,5 erin te krijgen zodat jij dat nog even om kon stellen, maar toen dat niet lukte meldde ik heel stoer dat ik die machine maandag wel om zou bouwen. Jouw verbaasde blik heb ik gewoon genegeerd. Jij ging op vakantie en ik vond dat het een goed idee was als je alles eens een keer echt los kon laten. No sweat.

Maar geloof me, ik heb je vervloekt. Hoe kun je me nu alleen laten. Met een groep losgeslagen personeel, elke keer wachtend op instructies. Met aandringende klanten die wachten op hun offerte. Met spint, wat door het gewas lijkt te dansen zoals de muizen op tafel. Met dus die kapotte potmachine, maar ook met droge randjes, een verstopte afvoer, een te lage Ec, een verstopt sproeiertje buiten op het veld en bergen stek die verwerkt moeten worden. En dat alles met maar 24 uur in een dag!

Ik weet heus wel dat het niet altijd makkelijk is; de dubbelzijdige Klaagmuur uithangen tussen mij en de rest van het personeel. Mijn grillen bufferen en ook nog eens de eerste kop van Jut zijn bij dingen die er fout gaan. Ik weet ook dat we vaak samen zweten; of het wel goed komt, die grote orders. Ik weet ook dat er dan altijd een van ons is die zegt dat het altijd nog goed is gekomen. Zo een geruststelling, schouder aan schouder.

Maar het zit er op. Je bent weer terug. En nu ga ik er ff tussenuit. Succes met je sores. De V-snaar is vervangen. Ik hoop dat je mij ook mist en vervloekt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties