De Boomkwekerij Teelt Bekroonde noviteiten GrootGroenPlus nu ook te zien in sortimentstuin

Bekroonde noviteiten GrootGroenPlus nu ook te zien in sortimentstuin

0

Drie door de KVBC bekroonde planten tijdens de keuring op GrootGroenPlus 2017 zijn aangeplant in de Sortimentstuin Harry van de Laar in Boskoop.

De vakbeurs huurt een stukje in de tuin om er het gelauwerde sortiment te showen. Als bekend wisselt de Zundertse beurs ook nieuwigheden uit met de Belgische beurs Florall.

Ook de Buddleja alternifolia ‘Pmooire12’ (Unique) van Boomkwekerij Out uit Hazerswoude-Dorp is nu in de Sortimentstuin Harry van de Laar te bewonderen.

Aangeplant zijn twee gouden medaillewinnaars en een zilveren:

> Fargesia murieliae ‘Elias’, ingezonden door Van Vliet New Plants, werd bekroond om de onderscheidende en vernieuwende lage en dichte groeiwijze. De breed toepasbare plant in tuinen, potten en in openbaar groen won in maart op de Florall Fair in Waregem brons.

> Buddleja alternifolia ‘Pmooire12’ (Unique), van Boomkwekerij Out is te herkennen aan een dichte vertakking en relatief fijn blad.

> Caryopteris clandonensis ‘Lissteph’ (Stephi), van Fa. Lucassen Boomkwekerij in Vorden en Boomkwekerij Elst van Bergen mts uit Wernhout is de eerste roze-bloeiende C. clandonensis en werd door de keuringscommissie gezien als een grote verbetering ten opzichte van de C. incana ‘Autumn Pink’.

 

 

Reageer op dit artikel

avatar