De Boomkwekerij Nieuws In strijd tegen crisis: Belgische kwekers verkopen online

In strijd tegen crisis: Belgische kwekers verkopen online

0

In België verkopen bloemenwinkels en kwekers door de coronacrisis hun bloemen en planten vaker online. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing heeft deze webshops verzameld en zorgt voor de promotie ervan.

In België zijn als gevolg van de coronacrisis alle bloemenwinkels gesloten. Online verkopen mag nog wel. Ook kwekers van tuinplanten bieden regelmatig hun producten online aan.
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft deze bedrijven verzameld en roept consumenten via social media op om online bloemen en planten te kopen. Dit doet zij via #lenteinuwkot.

Aanbieders van buitenplanten zijn verzameld onder groenvanbijons.be/webshops-buitenplanten. Ook een aantal boomkwekers doet hieraan mee.

Aanbieders van bloemen zijn te vinden onder groenvanbijons.be/webshops-bloemenwinkels.

Recht van de kweker

Een ander initiatief zag het licht In de regio rond Dendermonde en Asse. Daar hebben acht siertelers de krachten gebundeld en gezamenlijk een webshop geopend: bloemenrechtvandekweker.be.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar