Belgische tuincentra blijven met Pasen dicht

In België is de afgelopen dagen onder andere door de Belgische Tuincentra Vereniging gelobbyd om tuincentra voor Pasen open te krijgen. Dit gaat echter niet gebeuren.

Namens de Belgische Tuincentra Vereniging meldt secretaris Luk Nuytten dat niet eerder dan 15 april een beslissing valt op Belgische tuincentra open mogen. De bijeenkomst door de bevoegde overheid zou eerst vrijdag 10 april plaats vinden, maar is uitgesteld naar woensdag.

Avevé is wel open

In België heerst bij tuincentra onvrede over de situatie: tuincentra zijn dicht, ook degene die diervoeders verkopen. Maar keten Aveve met 250 winkels en Horta met 70 winkels zijn wel open. Als reden wordt door de Belgische overheid aangevoerd dat Aveve belangrijk is voor de verkoop van diervoeding. Ook de supermarkten Albert Heijn, Carrefour, Delhaize en Aldi verkopen nu volgens Nuytten tot wel drie keer meer bloemen en planten dan voorheen.

De Belgische Tuincentra Vereniging heeft zich tegen deze ongelijkheid de laatste dagen herhaaldelijk verzet. Zij wil dat de verkoop van bloemen en planten wordt losgekoppeld van de verkoop op diervoeding. Vooralsnog dus zonder resultaat. Bloemen en planten worden door de Vlaamse overheid niet als essentieel product beschouwd, dus mogen tuincentra niet openen.

Belgische tuincentra – waaronder ook deze Oh! Green – blijven met Pasen dicht.  (Foto: Ron Barendse)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties