Beringen wint Green Cities Award 2020

  Het Belgische Beringen heeft de Green Cities Award 2020 gewonnen. De prijswinnaar werd donderdag bekendgemaakt door Leon Smet, secretaris van Stichting De Groene Stad, tijdens een online talkshow.

  Voor de award waren zes kandidaten in de race. Naast de Belgische winnaar waren dat projecten uit Denemarken, Frankrijk, Bulgarije, Duitsland en Nederland. Voor Nederland was project Grotestraat uit Nijverdal genomineerd. De Nederlandse inzending werd met slechts enkele punten verschil nipt tweede.

  Van steenkool naar groen

  De jury roemde de winnende gemeente voor het omvormen van een industrieel gebied naar een groen landschap. Jury-voorzitter Jan-Dieter Bruns (ENA) typeerde het project in een videoboodschap als de overgang ‘van steenkool naar groen’.

  De laatste jaren is Beringen getransformeerd van een industriële mijnstad tot een groen juweel. Vele hectaren industrieel erfgoed zijn herontwikkeld tot toeristisch-recreatief project. De inrichting van de buitenruimte en het gebruik van groen verbindt de stedelijke functies zoals wonen, werken en winkelen op een evenwichtige manier.

  De prijsuitreiking vond online plaats. Leon Smet, secretaris van De Groene Stad, beloofde de prijs naar België te sturen. (Foto: Paulien Varkevisser)

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties