Bernard Oosterom nieuwe bestuurder Varb

Bernard Oosterom volgt Jeroen den Hengst op als als bestuurder van Stichting Varb. Oosterom heeft een ruime ervaring als ondernemer en was bij Royal FloraHolland betrokken bij de transformatie van fysieke marktplaats naar meer digitale dienstverlening.

Oosterom is President van AIPH sinds 2015. AIPH is de Internationale Vereniging van Tuinbouwproducenten. Oosterom combineert deze functie met de rol als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ontwikkelingsbedrijf HOT en is lid van de commissie bezwaar en beroep bij Glastuinbouw Nederland.

Kweker en bestuurder

Naast eigenaar van een potplantenkwekerij was Oosterom eerder in diverse bestuursfuncties actief. Zo was Oosterom bestuurslid van Productschap Tuinbouw, SIGN, Bloemenbureau Holland en voorzitter van het bestuur van Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN).

Als voorzitter van het Bestuur en later de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland heeft Oosterom aan de wieg gestaan van de transformatie van fysieke marktplaats naar geïntegreerde online digitale dienstverlening voor kwekers en klanten.

’Blij met zijn uitgebreide kennis’

„We zijn verheugd Bernard Oosterom te verwelkomen in het bestuur. Met zijn bestuurlijke ervaring en uitgebreide kennis van de groene sector zal de positie van Varb verder worden verstevigd. We kijken ernaar uit samen te werken aan de verdere ontwikkeling en groei van ons onafhankelijke platform”, aldus Rens van Nierop, voorzitter van het bestuur van Stichting Varb.

Oosterom wil de ervaring en contacten die hij heeft opgebouwd inzetten voor het verder versterken van de boomkwekerijsector. „Steeds vaker wordt aangetoond wat het belang is van het gebruik van buitengroen, zowel in private als publieke ruimte. Essentieel is dat het gehele assortiment op een centraal platform wordt gepresenteerd en toegankelijk is. Hierdoor worden in- en verkoopprocessen makkelijker en wordt de (inter)nationale handel gestimuleerd” is de mening van Oosterom.

Oosterom volgt Jeroen den Hengst op die per 31 december 2019 zijn functie na 12 jaar heeft neergelegd.

Varb is een handelsplatform voor buitengroen en wordt geëxploiteerd door Stichting Varb, een stichting zonder winstoogmerk die wordt bestuurd door vakgenoten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties