Beroepskeuze

  De kwikstaartjes hebben het naar hun zin als ik heel vroeg op maandag de kas binnenloop. Het kwettert, tettert en fladdert volop. Maar toch hoor ik ook iets raars. Een dof geluid, alsof er ergens iets ratelt. Het komt uit de hoek waar mijn sproeiboom hangt. En als ik erheen loop zie ik het al snel, er spuit een straaltje water uit de aanvoerleiding tegen het schermdoek.

  De sproeiboom word door een slang die boven in de kas mee kan bewegen, voorzien van water, en omdat hij niet op een accu loopt, zit door de waterslang ook een stroomkabel. Dat heb ik zelf niet verzonnen, maar als je erover nadenkt is het best logisch. En op het punt waar die stroomkabel uit de waterslang komt, lekt het dus. Uit de kapotte wartel komt een mooi fonteintje. Tuurlijk probeer ik dat ding eerst zelf te repareren. Maar als de scheldwoorden op zijn, komt er besef. Dit kunnen we niet zelf, door de kabel lopen namelijk ook nog twaalf draden die sturing geven aan dit geheel, en die zitten in de bedieningskast vast, samen met nog honderdduizend andere draadjes, daar begin ik niet aan.

  Dus bel ik een monteur en mijn humeur verbetert direct als ik hoor dat-ie vanmiddag al kan, wat een luxe! En ja hoor, begin van de middag staat er een vent die van wanten weet, zonder verdere uitleg gooit-ie de kabel los, knipt en plakt wat en een uurtje later draait alles weer alsof er nooit iets gelekt heeft. Als cadeautje mag ik de oude wartel nog houden en krijg er zelfs een nieuwe wartel bij. ‘Voor noodgevallen’.

  Ik teken vrolijk de bon, de vent krijgt nog koffie, maar moet weer door, en dat is maar goed ook. Want een paar dagen later valt de werkbon in de mail en direct daar achteraan de factuur. Zo’n warteltje kost echt niks zeg. €10 per stuk en er staat er maar eentje op de factuur, die tweede was dus echt een cadeautje. Maar het totale factuurbedrag, ik zal er niet omheen draaien, is dus €485! €475 voor het vervangen van een wartel van een tientje!! Nondeknetter, ik had door moeten leren, dan had ik vast zelf ook sproeiboomreparateur kunnen worden, maar nee, ik moest zo nodig in de plantjes!

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties