Hortipoint Beursdeelname voor boomkwekers in ruil voor veilingomzet

Beursdeelname voor boomkwekers in ruil voor veilingomzet

0

Op de Royal FloraHolland Trade Fair maakte een aantal boomkwekers dat geen lid is van de veiling voor het eerst hun opwachting. Dit moet komend jaar wel tot meer veilingomzet leiden om toekomstige beursdeelname niet in gevaar te brengen.

In Aalsmeer stond dit jaar een aantal nieuwe gezichten vanuit de boomkwekerijsector. Griffioen Wassenaar stond er nadat ze naar eigen zeggen flink gelobbyd hadden bij de beursorganisatie. „Het is al lang een wens van ons om hier te staan en na veel praten is dat gelukt”, zegt John Frederiks namens de vasteplantenkweker. „De veiling wil meer boomkwekerijproducten op de beurs en wat wij laten zien is echt onderscheidend. Daarom staan wij hier ondanks dat we geen lid zijn.”

Eugène Breukers stond er ook voor het eerst. „Ik kreeg pas laat te horen dat ik hier mocht staan. Het initiatief lag daarbij meer bij de veiling dan bij mij. Ondanks dat ik geen lid ben wilden ze mij er graag bij hebben vanwege mijn sortiment van mini-stammetjes.”

Ook Piet de Jong uit Made maakt zijn debuut in Aalsmeer. „Een paar maanden geleden las ik dat er nog plek was voor deelname en heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Mijn concepten van bodembedekkers vond de veiling blijkbaar interessant genoeg.”

De kwekers die nieuw op de beurs staan meldden vrijwel allemaal dat de veiling voorwaarden stelde aan hun deelname: de omzet van de betreffende bedrijven via de veiling moet wel een groei laten zien om toekomstige deelname niet in gevaar te brengen.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar