Bijeenkomst over aanscherping importeisen EU

De LTO Vakgroep Bomen en Vaste planten roept leden op naar een bijeenkomst te komen in Aalsmeer waar een toelichting wordt gegeven over een aanscherping van de EU-importregels. Die aanscherping resulteert in een importverbod van verschillende soorten uit derde landen.

December 2019 treedt een nieuwe Europese verordening in werking. Onderdeel daarvan is een tijdelijk importverbod voor planten van buiten de Europese Unie. Dat verbod vervalt weer zodra met een risicoanalyse is aangetoond dat wordt voldaan aan de eisen van de EU.

Op een voorlopige lijst van planten waarvoor het importverbod mogelijk gaat gelden staan:

Acacia, Acer, Albizia, Alnus, Annona, Bauhinia, Berberis, Betula, Caesalpinia, Cassia, Castanea, Cornus, Corylus, Crataegus, Cycas, Diospyros, Eucalyptus, Fagus, Ficus, Fraxinus, Hamamelis, Jasminum, Juglans, Ligustrum, Lonicera, Malus, Nerium, Ostrya, Persea, Populus, Prunus, Quercus, Robinia, Salix, Sorbus, Syringa, Taxus, Tilia, Ulmus, Ullucus tuberosus.

Ook treden in december 2019 strengere regels voor de omgang met aanhangende grond in werking.

Op 19 juli wordt in Aalsmeer om 13.30 uur een bijeenkomst gehouden waar de eisen worden toegelicht. De locatie is: Royal Floraholland Aalsmeer, Legmeerdijk 313, Zaal AMARYLLIS 110.13. De zaal is op de eerste verdieping en te bereiken via de hoofdingang. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: fritsjonk@royalfloraholland.com

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties