De Boomkwekerij Nieuws Bijna 6% meer karren via Voorjaarsbeurs Groen-Direkt

Bijna 6% meer karren via Voorjaarsbeurs Groen-Direkt

0

Tijdens de Voorjaarsbeurs Groen-Direkt werden 5,9% meer karren verkocht dan tijdens de vorige Voorjaarsbeurs. Omdat er gemiddeld duurdere planten werden verkocht, ligt de omzetstijging volgens de afzetorganisatie hoger dan deze 5,9%.

Groen-Direkt spreekt van ronduit positieve klanten die gretig inkochten. Het warme winterweer zorgt bij bezoekers voor veel vertrouwen in een goed tuinseizoen. Het uitblijven van de winter heeft ervoor gezorgd dat meer orders direct op datum zijn gezet en verhoudingsgewijs minder orders op afroep.

„We zijn altijd de laatste beurs van alle voorjaarsbeurzen. Ik heb dit jaar wel een beetje pijn in m’n buik gehad of door mogelijke schaarste kopers niet ergens anders al hadden gekocht. Die vrees bleek ongegrond. We zijn qua omzet weer flink over de vorige Voorjaasbeurs heen gegaan”, zegt Taaf Rosberge, directeur van Groen-Direkt.

Groen-Direkt signaleert een groei in de verkoop van laanbomen. Om die reden heeft de afzetorganisatie het sortiment verruimt waarbij de nadruk ligt op laanbomen tot 2,5 m die op een Deense kar kunnen worden vervoerd.

Toch waren er dit jaar minder ’uitverkocht’ bordjes te zien dan vorig jaar. In het De Boomkwekerij 4 leest u hoe dat komt.

 

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar