Tuin en Landschap nieuws Biomimicry centraal op tuinenfestival Chaumont 2021

  Biomimicry centraal op tuinenfestival Chaumont 2021

  0

  Biomimicry in the garden is in 2021 het thema van het internationale tuinenfestival in het Franse Chaumont-sur-Loire. Tot en met donderdag 30 oktober kunnen ontwerpen worden ingeleverd. Het is de dertigste keer dat het festival georganiseerd wordt.

  Biomimicry neemt de natuur als voorbeeld bij het ontwerpen van producten, processen en systemen. ’Biomimicry draait om het nastreven van de genialiteit van de natuur’, zo staat op www.biomimicrynl.org uitgelegd. De festivalorganisatie noemt de natuur dan ook een oneindige bron van inspiratie en daagt ontwerpers uit om biomimicry naar de tuin te vertalen.

  Twintig tuinen
  Uit de inzendingen kiest de organisatie twintig ontwerpen die aangelegd mogen worden. Allemaal meten zij ongeveer 210 m2. Deelnemers moeten een bewijs kunnen overleggen dat ze een opleiding in de tuin- en landschapsarchitectuur hebben genoten of lid zijn van IFLA Europe (International Federation of Landscape Architectects).

  Ook worden nadrukkelijk multidisciplinaire teams uitgenodigd, bij voorkeur zit er wel een tuin- en landschapsontwerper of beplantingsdeskundige bij. Daarnaast zijn ook studententeams welkom, wel onder leiding van een docent. Kijk op de website voor de uitgebreide voorwaarden en het aanmeldformulier.

  Het Nederlandse bureau Maakspace legde dit jaar een tuin aan op het festivalterrein van Chaumont-sur-Loire en won een coup de coeur. (Foto: Emiel van den Berg)
  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar